Carpaccio på rödbeta med chèvre

Den här förrätten blev väldigt uppskattad och jag bara älskade smakerna. Susanne som varken gillar rödbetor eller getost tyckte oxå det var riktigt smarrigt. Här kommer receptet:
 
500 g rödbetor (eller gulbetor)    
1/2 dl solrosfrön    
1 påse späda salladsblad (à 65 g)    
150 g getost av chèvretyp
balsamicosirap
svartpeppar    
flingsalt
 
  1. Koka rödbetor mjuka. Häll av och gnid av skalet under rinnande kallt vatten.
  2. Rosta solrosfrön i en torr och het stekpanna.
  3. Skär rödbetorna i tunna skivor.
  4. Fördela rödbetorna och späda salladsblad på tallrikar (1 per port). Bryt getost i bitar. Strö över ost och rostade solrosfrön. Ringla över lite olivolja och balsamicosirap eller honung på varje tallrik. Mal över svartpeppar och strö över flingsalt.
 
#1 - - Susen :

Jag ska göra det här i morgon men använda det som en sallad till köttet. Det var ju hur gott som helst!!! Men du får gärna lägga ut receptet på potatisen och geggan också till en annan gång. Tack för supergod mat! Kram