Thailand 5/2-2008

Detta blev en dag som jag aldrig skulle glömma. Denna dag bestämde vi oss för att ta en speedboat ut på Phi phi Island. Vi åkte iväg tidigt och när vi kom till båtarna så fick vi simfötter och sjösjukepiller. Det blåste väldigt mycket denna dag och vågorna var höga.


10-15 minuter efter att denna bild tog så small det till i min rygg. Vi hoppa på vågorna och jag lätta från min sits och slog sen ner med en jävla smäll. Jag föll ner på golvet i båten och vred mig av smärta. Det första jag sa var att nu bröt jag ryggen (att man kunde ha så rätt) Dom stanna båten och försökte hjälpa mig längst bak i båten men dom tog in så mycket vatten så det var bara att gasa på järnet. Jag minns inte så mycket, ser bara bilder framför mig att folk sträcker ut händerna för att hjälpa mig. Jag fick sätta mig längst bak för där guppa det minst. Jag tuppa av med jämna mellanrum men hade en thailändsk tjej som satt och slog mig i ansiktet så jag skulle hålla mig vaken. Jag minns att varje lite våg kändes som ett slag i ryggen. Thailändskan som jobba på båten satt och smörjde in min rygg med tigerbalsam och badda min panna med kallt vatten. Jag hade nå norska gubbar som satt till höger om oss och en av dem gav mig sina solglasögon så jag skulle slippa få vatten i dom. På min vänstra sida satt två fransmän och dom höll sina simfötter framför mig så jag inte skulle få nå vatten på mig från det hållet heller. När vi väl kom fram till The Beach så hoppa alla av och jag skulle försöka ställa mig upp, det gick inte bra. Dom bestämde sig för att köra mig till Phi phi Island Hospital. När vi väl kom dit så fick jag lägga mig på en säng och dom gav mig tre sprutor med smärtstillande, två i rumpan och en i låret. Där fick jag ligga i flera timmar innan stora färjan skulle gå tillbaka till Phuket. Jag hade hela tiden med mig thailändskan från båten. Efter många om och men så var jag tillbaka på resorten. Där fick jag träffa en svensk läkare som undersökte mig. Han sa att det mest troligt var en kotförskjutning och att jag skulle se till att ta medicinen som jag fick med mig från sjukhuset på Phi phi Island. Jag litade på honom och gjorde som han sa.


Här är bilder från The Beach som vi stanna på och släppte av alla innan jag fick skjuts till sjukhuset.


Karin och Andrea stanna kvar på dagstrippen.


Här på kvällen har dom precis kommit hem och vi gick till poolbaren. Palm kom med annans för han tyckte så synd om mig. Det blev inge bad för mig denna dag. Jag hade så ont men jag bet ihop och det var bara att gilla läget.

´
På kvällen gick vi iväg till burmaneserna och med oss fick vi personalen som jobba på resorten.


Det var en smärtsam men mycket rolig kväll detta.


Andra och Mr.Off dansar.


När vi var less på burmaneserna så gick vi hem till oss. Det vart en riktigt mysig kväll. På första bilden sen ni Now och Tummen som kom att bli mina "systrar" dom var och hälsa på mig varje dag på sjukhuset (men det är en senare historia, mer om detta när den dagen kommer) Andra bilden är på Ton, Pop och han i vit t-shirt heter Sam, han blev min "bror" men som sagt mer om detta om en vecka.

Sen efter många om och men så hamna jag ju på sjukhuset och klicka på denna länk för att komma dit http://lottaz.blogg.se/category/tiden-pa-sjukhuset.html
#1 - - Nicole:

usch va hemskt =(

#2 - - Josefin:

Får rysningar av att läsa sånt här :|

#3 - - Bea:

Mycket härliga bilder, tråkigt det som hände med din rygg.

#4 - - mhalin, malta09:

- men oj!

#5 - - amanda:

usch :(

#6 - - Anonym:

Nej usch så hemskt!

Har din rygg blivit bra nu?

Låter så läskigt när man säger just "bryter".

#7 - - elin:

usch, hemskt:/

hoppas du mår bättre nu?

#8 - - tove:

hemskt. men hur är det idag då?

#9 - - Ella Schwarz Tryggestad:

Vad hemskt!

Jag tryckte ihop min ryggrad för 1½ år sedan, också i Thailand (:

#10 - - Ella Schwarz Tryggestad:

Vad hemskt!

Jag tryckte ihop min ryggrad för 1½ år sedan, också i Thailand (:

#11 - - Hanniz:

Hoppas du mår bättre idag...

ha det bra!

#12 - - Thailand Resor:

Oj vilken mardröm. Vag var övertygad om att det var något som hände i trafiken innan jag läste.Det är ju främst trafiken som är farlig i Thailand och att man ska bryta ryggen i en båt under sin Thailand resa känns ju minst sagt otippat.

#13 - - Elisabeth:

Usch då! va hemskt!