Sirapslimpa i långpanna

Har precis bakat en inte allt för nyttig men ack så god limpa
 
 
 1 liter filmjölk
1 kg rågsikt
4 dl ljus sirap
3 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor 
rör ihop samtliga ingredienser.
Häll upp i smord långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen.
Först 45 minuter i 100 grader.
Höj sedan ugnstemperaturen till 150 grader och grädda 20 min till. 
Ta ut, låt svala, dela i tre limpor.
Ät och njut! 
Går bra att frysa.

Hemma igen

Det har varit dåligt med bloggande den senaste veckan och jag ska när orken finns ladda upp massa bilder från den veckan. Jag är tröttare än töttast nu, men vi är hemma.
 
Nu har vi packat upp väskorna, slängt i två maskiner tvätt, renbäddat och jag har gjort en stor pastasallad. Ett varmt bad och en hink med hudkräm (är torr som fasiken) så är jag redo för en skön natt sömn i min egen säng. Ska bli så skönt att ligga i nått mjukt då sängarna i Thailand är som ett cementblock med ett lakan på. Det känns att man varit på resande fot i ett dygn och att sömnen lyst med sin frånvaro
 
Jag återkommer när jag sovit bort jetlagen och landat i att jag är hemma
Visa fler inlägg