Fästmannen får jobba hårt

Min sambo får lära sig mycket nytt nu när jag har begränsad rörlighet i händerna. Han får laga mer mat och fått lära sig mycket om trädgårdsarbete. Träd och buskar har blivit trimmade och vi har numera ett jordgubbsland. Pallkragarna är fyllda och i helgen ska vi göra i ordning potatislandet. 
 
 
Han får vila mellan varven 

Dumma tummar

I måndags fick jag nya skenor till mina tummar, tidigare hade jag bara skydd för tummarna och ett extra par för handlederna. Jag fick alltså ha fyra skenor på mig samtidigt och det var svårt praktiskt och sen fick jag skavsår. Nu har jag fått skenor som skyddar min Morbus De Quervain och Karpaltunnel samtidigt. Dom känns som gips men ändå bättre för nu är det som behövdes fixeras fixerat och det jag får röra är rörligt. 
 
Simma får jag kanske börja med igen om jag simmar ryggsim, den rörelsen skulle tydligen vara skonsammare för min tennisarmbåge, arbetsterapeuten skulle dock rådfråga någon om hur nyttigt det var för mina händer. Men just nu är det fortfarande vila som gäller och det gör mig så frustrerad. Det går bra när jag är runt nära och kära men är jag ensam hemma så blir jag galen. Det finns så mycket att göra och jag blir tokig av att bara titta och vänta tills sambon är hemma. Jag är ju inte sjuk, jag får bara inte göra något med händerna. Det går iaf åt rätt håll och det är ju bra och jag hoppas kunna börja jobba lite om ett par veckor. Kortisonet jag fick förra veckan verkar ha gjort susen och jag ska till läkaren för utvärdering om två veckor,  jag hoppas slippa remiss till handkirurgen.
 
 

Vi pjåtar på här hemma

Vi har fått i ordning det mesta här hemma nu, på insidan iaf. Nu har vi börjat fixa där ute och idag tog vi hand om äppelträdet, planterade om kryddorna och tomaten. Renast lite skit från marken och tagit fram utemöblerna som ska putsas och målas om. Nästa helg ska vi städa växthuset och börja kratta gården, vi ska få låna mamma och pappas vertikalskärare så vi har det vi gör. Huset ska tvättas och det vita ska målas om och sen ska det fixas i rabatterna. Pallkragarna ska fram och kläs med väv och fyllas med det vi river uppfrån gräsmattan innan vi ska ner med jord. Jag längtar som en tok tills vi kan börja plantera ut allting så nu vill vi ha ännu mer sol och värme ♡
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg